Följ med på bron

för ett möte mellan österländsk och västerländsk kunskap!

Egenvårdskurs ”Verktyg för livet”

 

Denna kurs är ett ”egenvårdspaket” som består av 5 gruppträffar där du får verktyg för livet. Grupperna är mycket små – max 7 deltagare.

Jag genomför kursen i öppna grupper för enskilda privatpersoner men kan även erbjuda arbetsplatser slutna grupper om ni har flera anställda som hamnat i långvarig ohälsa.

Träffarna sker på min klinik i Eskilstuna. Tisdagar mellan 19.00 – 21.00

Kostnad: Privatpersoner 5000 kr inkl moms Företag 5000 kr/person exkl moms

Nästa kursstart för privatpersoner sker när minst 5 personer anmält intresse. Skicka gärna en intresseanmälan redan nu för att säkra din plats. När datum är satt har de som redan anmält intresse förtur till den definitiva anmälan.

Mail: info@neosoma.se

Är din arbetsplats i behov av hjälp med att återskapa medarbetarnas hälsa? Kontakta mig så tar vi fram ett exklusivt upplägg med en sluten grupp från din arbetsplats.

Mail: info@neosoma.se

 

Tema för de olika träffana

 

Tillfälle 1 Vad signalerar du med ditt kroppsspråk och ansiktsmimik?

Du kommer att få många nya insikter om dig själv med dig hem. Vad signalerar ditt ansikte och din kropp om hur du mår i dina känslor? Vilka känslor bär du på som hindrar dig att komma framåt i livet? Vilka är dina starka sidor? Hur kan du utveckla dig själv som person?

Tillfälle 2 Att förändra en negativ känsla i dig själv

 Alla blir vi någon gång frustrerade eller ledsna av människor vi har nära oss eller av olika situationer som uppstår runt oss. Vi vill gärna tro att om bara den andra personen förändrar sig eller att omständigheterna förändras så kommer vi att må mycket bättre. Men vi kan aldrig tvinga fram någon förändring hos andra, däremot kan vi förändra vårt eget sätt att bemöta känslorna som uppstår i oss själva. Du kommer att få med dig tekniker för att vända negativa tankar och destruktiva reaktionsmönster till konstruktiva förändringar i hur du kan bemöta både dig själv, dina känslor och dina tankar.

Tillfälle 3 Kostens betydelse

 Hur påverkas vi av maten vi äter? Vad är nyttig mat? Hur kan man äta nyttigt men billigt och enkelt? Varje deltagare kommer att få personliga kostrekommendationer utifrån den individuella kroppstypen och aktuellt mående.

Tillfälle 4 Enkelt stretchprogram

 De flesta smärtor i kroppen beror på att muskler är otränade och korta. När musklerna varit hopdragna under lång tid uppstår inflammationer som så småningom kan leda till förslitningsskador. Under den här kvällen får du lära dig enkla stretchövningar för alla de stora musklerna i kroppen. Du utgår ifrån din egen förmåga. Du kommer snabbt att bli överraskad över hur smidig du kan bli på kort tid! OBS! Ta med eget liggunderlag/yogamatta. Mjuka kläder rekommenderas.

Tillfälle 5 Att återfinna ork och glädje

 När man har mått dåligt under en längre tid påverkar detta både det fysiska och psykiska måendet. Hur kommer man ur sin ständiga trötthet? Hur hittar man tillbaka till känslan glädje? Här får du handfasta råd om hur du kan hitta tillbaka till din energi och glädje.